Úspešnú protidrogovú akciu zrealizovali bratislavskí policajti v súčinnosti s Národnou kriminálnou agentúrou PPZ

17.10.2013 Bratislava

Úspešnú akciu s krycím názvom „KASÍNO“ zrealizovali uplynulý týždeň policajti Pohotovostného policajného útvaru KR PZ v Bratislave spolu s policajtmi Okresného riaditeľstva PZ v Bratislave5 v súčinnosti s Národnou protidrogovou jednotkou Národnej kriminálnej agentúry Prezídia PZ.
Počas akcie zaistili chemické laboratórium na výrobu pervitínu a ďalšie veci súvisiace s drogovou trestnou činnosťou. Okrem vecí súvisiacich s nedovolenou výrobou a prechovávaním omamných a psychotropných látok policajti zaistili počas domovej prehliadky aj nástroje a komponenty používané pri falšovaní a pozmeňovaní verejných listín a dokumentov spolu s muníciou rôzneho kalibru.
V tejto súvislosti vyšetrovateľ Okresného riaditeľstva PZ v Bratislave začal trestné stíhanie vo veci zločinu nedovoleného ozbrojovania a obchodovania so zbraňami, prečinu výroby a držby falšovateľského náčinia a prečinu falšovania a pozmeňovania verejnej listiny, úradnej pečate, úradnej uzávery, úradného znaku a úradnej značky. Vo veci zločinu nedovolenej výroby omamných a psychotropných látok, jedov alebo prekurzorov, ich držanie a obchodovanie s nimi vyšetrovateľ PZ obvinil 44-ročného Petra K. z Bratislavy.
Uplynulý štvrtok, na základe súhlasu sudcu pre prípravné konanie, vykonali policajti z viacerých policajných súčastí domovú prehliadku v záhradnej chatke v záhradkárskej oblasti zvanej „Flagile“ v mestskej časti Bratislava – Rača a v jednom z bytov na Vavilovej ulici v bratislavskej Petržalke. Pri domových prehliadkach policajti zaistili podľa predbežných výsledkov z Kriminalisticko-expertízneho ústavu PZ chemikálie a lieky používané pri výrobe drog.
Drogovou trestnou činnosť sa obvinený 44-ročný Peter K. zaoberal podľa doterajšieho vyšetrovania minimálne od mesiaca január 2013 a to spôsobom, že si sám, alebo prostredníctvom ďalších osôb zadovážil lieky a prekurzory, z ktorých v záhradnej chatke vyrábal omamné a psychotropné látky, ktoré následne ďalej v jednotlivých mestských častiach Bratislavy distribuoval, ako aj sám konzumoval.
V prípade dokázania viny sa v súčasnosti obvinený 44-ročný Peter K. z Bratislavy potrestá trestom odňatia slobody v trvaní od 4 do 10 rokov. Vyšetrovateľ OR PZ v Bratislave 5 stíha obvineného väzobne
 
Tatiana Kurucová- hovorkyňa
oddelenie komunikácie a prevencie
 
 

Vyberte región